De Verassende Reden Waarom Veel Mannen Geen Aantrekkelijke Vrouw Daten

Ik ben niet goed genoeg omdat… “

We zijn al zo lang vrienden, ik wil niet het risico nemen dat…”

Ze is gewoon te mooi voor mij

Ik moet me eerst focussen op mijn studie, ik heb geen tijd om meer vrouwen te leren kennen

Zomaar op straat vrouwen aanspreken klinkt raar, ik leer liever hoe ik beter word met de vrouwen die ik al ken…”

Klinkt je een van deze redenen bekend in de oren?

Het zijn redenen die klinken als een waardig excuus maar zijn in werkelijkheid een reactie op een negatieve emotie.

Deze redenen worden ook wel limiterende gedachten genoemd.

Dit klinkt wellicht verassend in de wereld van dating en de man-vrouw-dynamiek, maar net zoals in veel aspecten in het leven komt het ook hierin voor.

Het is een enorm lastig principe om mee om te gaan omdat het fungeert als een soort van beschermingsmechanisme.

Oh en guys, als je je leven naar het volgende level wilt tillen MOET je sowieso dit artikel ook even checken:

In dit artikel leer je onder andere:

Het onzichtbare flirt mechanisme
Het “Clooney charisma geheim” dat elke man moet weten
Een systematische stapsgewijze formule die elke man kan gebruiken om te krijgen wat hij ÉCHT wil, vanaf vandaag …

Je kan het artikel hier vinden…

De mindset die mannen ervan weerhouden mooie vrouwen te daten

Toen ik voor het eerst leerde over dit principe had ik mezelf al in situaties gegooid, (lees: wildvreemde vrouwen aanspreken op straat) waarin ik dit mechanisme onderdrukte en me daarmee blootstelde aan afwijzing.

Maar na een aantal keren afgewezen te zijn, vertelde mijn ego dat het beter was als ik er mee ophield en me eerst beter ging inlezen in de wereld van sociale dynamica en charisma.

Vrouwen aanspreken en afgewezen worden was simpelweg een te grote bedreiging voor mijn “identiteit”.

Apart hoe dit werkt niet?

Ik wist dat het beste is om te doen en naar alle waarschijnlijkheid ook de oplossing voor het probleem en tot zei mijn onbewuste: beter niet Tom…

Het feit dat de mogelijkheden over de lange termijn zoveel belovend waren woog niet op tegen de korte termijn pijn waar ik doorheen zou moeten.

Ondanks dat het onderdeel van mijn toekomstige beste versie van mijzelf was, verlamde het idee me volledig.

Ons ego is in alle staten om onze identiteit te beschermen.

Naast het feit dat dit enorm behulpzaam kan zijn, kan het ons ervan weerhouden belangrijke veranderingen te bewerkstelligen.

En dit is waar voor dating meer dan voor elk ander aspect.

Niet alleen wil ons ego ons beschermen tegen de pijn die kan ontstaan tijdens het ontmoeten van vrouwen, maar de maatschappij vertelt ons ook dat het ondernemen van actie om beter te worden raar en onnodig is.

“Waarom zou je dit überhaupt moeten leren, het gebeurt toch ‘natuurlijk’?” Wordt er dan gezegd.

En wanneer er een collectief idee bestaat dat zoiets raar is, is het ondanks het feit dat we er echt mee zitten, enorm lastig tóch actie te ondernemen.

Kijk:

Het hele idee dat het raar is dat mannen moeten leren hoe ze vrouwen kunnen versieren komt voort uit het feit dat het op een rare manier gebeurt met gekke openingszinnen of goocheltrucs.

Echter, er bestaat ook een manier van het versieren van vrouwen dat natuurlijk is en daarmee totaal niet opvalt en toch aangeleerd is.

Dit is precies wat ik mijzelf door de jaren heen geleerd heb en waar ik mijn huidige vriendin aan te danken heb! En geloof me, dit is een relatie waar we beide nooit van hebben durven dromen.

In die zin ben je in staat je eigen geluk te creëren, een feit dat veel mensen missen.

Mijn insteek is als volgt: als ik een vrouw aanspreek geef ik ons beide de kans elkaar te leren kennen. Ik initieer de kans en of het vervolgens ergens op uit gaat lopen ligt aan een wederzijdse beslissing.

Niets meer, niets minder.

Het feit dat ik elke dag een betere versie van mezelf probeer te worden in vergelijking met de persoon die ik gisteren was, maakt het feit dat als ik dan een vrouw de kans geef mij te leren kennen eerder een gift dan een last is.

Nu kan ik me voorstellen dat dit ietwat arrogant klinkt maar zo is het gewoon.

Als jij constant aan jezelf werkt, daarbij die beste versie van jezelf probeert te worden en altijd goede intenties hebt, heb je in mijn ogen het recht zo te denken.

Sterker nog, het is je plicht om jezelf te beschermen tegen mensen die je tijd en energie niet waard zijn omdat ze zelf niet met zo’n soort drive en intentie door het leven gaan.

Vrouwen versieren: De juiste manier

Het gaat bij vrouwen versieren dus niet dát je het doet maar om de manier waaróp je het doet.

Als je overdreven agressief en opdringerig bent, zou je een slechte reputatie kunnen ontwikkelen als ‘de griezelige pick-up kerel’ – maar als je er uitziet als iemand die sociaal en extravert is, zal je een goede reputatie krijgen als iemand die leuk is om mee rond te hangen.

Het is het verschil tussen ongemakkelijke kerel versus een leuke knul die snapt hoe het werkt.

Geloof me, als jij kunt laten zien dat je zonder moeite op iemand af kan stappen én ook nog eens een leuk gesprek kan initiëren, krijg je hoe dan ook de credits.

Je hoeft je dus nul zorgen te maken dat je raar overkomt als je achter een vrouw aangaat die je aantrekkelijk vindt, tenzij je het op een totaal doorzichtige manier doet.

De juiste mindset om de vrouw van je dromen te leren kennen

Mijn huidige vriendin heb ik leren kennen omdat ik haar zag lopen op het Domplein in Utrecht en vervolgens aansprak.

Dit verhaal vertelde ze later tegen al haar vriendinnen.

Ondanks dat dit duidelijk aangeeft dat er niets mis mee is achter de vrouw van je dromen aan te gaan, zijn er nog altijd genoeg redenen waarom jij de vrouw van je dromen gewoon door zou laten lopen.

Ik snap het.

We hebben nu eenmaal een sterke weerstand tegen het toegeven dat we het bij het verkeerde eind hebben.

Dit is een natuurlijke menselijke eigenschap.

De psychologische term voor dit fenomeen is ‘de voorkeur voor bevestiging’. We versterken hierbij de argumenten die onze huidige overtuigingen bevestigen en weerleggen de argumenten die fungeren als bewijsmateriaal tegen onze huidige overtuigingen.

Om die reden is het enorm lastige onszelf op een kritische manier te beoordelen.

Als je dit toch wilt doen, zou je een drastische verandering moeten doorvoeren waarin je je huidige gedrag een eerlijke en kritische blik bekijkt.

In de beste situatie zal dit proces een mentaliteitsshift teweegbrengen.

Auteur en spreker Tony Robbins, zegt altijd: “als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”.

Als je resultaten wilt veranderen, zal je dus acties moeten veranderen en om je acties te veranderen moet je je mentaliteit veranderen.

Kortom, wil je andere resultaten in je liefdesleven, dan zal je je mindset moeten veranderen.

Zodra je je realiseert dat je mindset je tegenhoudt, kun je die mentaliteitsshift doorvoeren, zodat je je acties veranderd en dus de gewenste resultaten behaald.

If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always got. If you keep on doing what you’ve always done, you will keep getting what you’ve always gotten. – Tony Robbins

De reden waarom mannen geen actie ondernemen – diagnose

In het geval dat je je liefdesleven wilt verbeteren maar niet bereid bent om meerdere keren per week onbekende vrouwen aan te spreken, zal je niet ver komen.

De enige manier om hier beter in te worden is namelijk door het simpelweg te doen.

De meeste mannen zullen altijd excuses blijven vinden om niet het risico te nemen en er eindelijk écht eens voor te gaan. Ik bedoel, het is ook helemaal niet moeilijk om met een logisch excuus te komen om haar niet aan te spreken.

Een simpele manier om uit te vinden of je excuses legitiem genoeg zijn, is door te experimenteren.

Vraag jezelf eens af “als ik doorga met het nemen van dezelfde acties als ik nu neem, zal mijn liefdesleven dan zo worden zoals ik die graag voor me zie?”

Wees eerlijk met jezelf en ga opzoek naar het échte antwoord, niet het makkelijke antwoord.

Door de tijd heen zullen je prioriteiten veranderen, maar bepaalde aspecten zijn nou eenmaal zo belangrijk, dat ze prioriteit blijven.

Inderdaad liefde, connectie en intieme relaties, maar ook fysieke gezondheid en conditie, carrière en vriendschappen zullen altijd van belang blijven.

Je moet daarin voor jezelf een balans zien te vinden.

Het zou natuurlijk niet ideaal zijn dat je stopt met je carrière om beter in vorm te komen. Net zoals het niet ok is om te stoppen tijd te investeren in het verbeteren van je intieme relaties, omdat je je op je carrière wilt focussen.

Het mooiste van alles is dat harder werken niet altijd het enige antwoord is voor de gewenste resultaten.

Uit het Pareto principe – de 80/20 regel – blijkt dat 80% van je resultaten voortkomt uit 20% van je inzet. Het doel is dus het vinden welke 20% inzet voor die 80% resultaten zorgt!

Dit geldt voor zowel fitness, carrière als je liefdesleven.

Voor je liefdesleven betekende dit voor vrijgezelle mannen het ontmoeten van nieuwe vrouwen.

Zodra je dit begint te zien als een vaardigheid (daten is naar mijn inderdaad een vaardigheid), kun je gaan uitzoeken welke resultaten je te danken hebt aan welke inzet.

Als je niet geheel tevreden bent met de vrouw die je op dit moment aan het daten bent of wellicht zelfs in een relatie mee zit, moet je naar mijn idee op zijn minst andere vrouwen benaderen.

Ik wil je zelfs adviseren met andere vrouwen af te spreken omdat dit je perspectief veranderd.

De doorsnee Nederlandse man leert geheel toevallig zo nu en dan een vrouw kennen waar die zich tot aangetrokken voelt.

Vaak gebeurt dit via via; school, werk, een verjaardag, een feestje of een festival.

Het resultaat is dan dat er enorm veel mannen in een relatie vast komen te zitten waar ze niet geheel tevreden mee zijn en ook niet uit weten te komen.

De reden hiervoor is dat ze geen idee hebben hoe ze meer overvloed in hun liefdesleven kunnen creëren en dus maar gewoon bij d’r blijven.

Hier ligt het probleem…

De oplossing voor je onbevredigende liefdesleven

Nu je weet dat veel van je huidige resultaten ten grondslag ligt aan je mindset en dus de actie die je onderneemt, is het nu tijd voor verandering.

De beste oplossing voor zoiets is om dit stap voor stap aan te pakken.

Allereest moet je jezelf aanleren dat je, als je een vrouw tegenkomt die je aantrekkelijk vindt, haar altijd aanspreekt. Het maakt niet uit hoe je dat doet, zolang je het maar doet.

De reden hiervoor is omdat ik wil dat dit een gewoonte wordt.

De tijden dat ik de straat op ga en vrouwen ga aanspreken zijn voorbij. Echter, als ik een vrouw tegenkom die me de moeite waard lijkt spreek ik haar zonder moeite aan.

Iets wat iedere man in mijn ogen moet willen kunnen… Toch?!

Hiermee bedoel ik het vermogen om een vrouw aan te spreken, haar vertrouwen te winnen en haar tot je aangetrokken te maken.

Dit is simpel gezegd goud!

Stap #1: Gooi jezelf voor de leeuwen

De eerste stap om je liefdesleven de juiste richting in te sturen is vrij simpel: jezelf voor de leeuwen gooien.

Natuurlijk zullen de eerste paar keer niet meteen gaan zoals je graag wilt maar naarmate dat je dit blijft oefenen zal die onhandigheid langzaam verdwijnen.

Elke keer als je een aantrekkelijke vrouw ziet stap je eropaf. Simpel zat.

Wacht niet op het ‘perfecte moment’ of tot het weekend is. Nee, elke keer als je een vrouw ziet die je aantrekkelijk vindt, spreek je haar aan. Punt.

Woon je in een stad met een universiteit, dan is dat een geweldige gelegenheid om overdag vrouwen te ontmoeten. Anderzijds kun je in het weekend natuurlijk altijd naar kroegen en clubs gaan.

Waar je ook kiest om heen te gaan, deze eerste regel geldt ALTIJD.

Zoals al eerder zei ga ikzelf niet meer de straat op met de intentie een leuke vrouw te leren kennen. Ik doe het alleen nog als de mogelijkheid zich aanbiedt omdat ik toevallig ergens heen moet.

Mijn motivatie hiervoor is de volgende twee redenen; allereest lukt het me vaak met binnen een aantal minuten een vrouw op een ‘instant date’ te krijgen.

Als in; een koffie- of theedate.

Ten tweede waardeer ik mijn tijd te veel om doelloos door de stad heen te wandelen tot ik een leuke vrouw tegenkom.

Echter, als je hier snel goed in wil worden, kan ik je adviseren een uurtje of twee uit te stippelen om doelloos door de stad heen te wandelen…

Naar matje je meer ervaring opdoet, raad ik je aan in plaats van intentioneel de straat op te gaan meer opportunistisch te worden in je benaderingen. Daarmee bedoel ik dat je je kansen pakt wanneer ze zich voordoen in plaats van met de intentie om vrouwen aan te spreken de deur uit te gaan.

Heb geen onrealistische verwachtingen van jezelf.

Vrouwen hebben een soort van intimidatiekracht over veel mannen en om die reden is het voor veel mannen eng vrouwen te benaderen.

Als het je niet lukt een vrouw aan te spreken de eerste keer dat je de deur uit gaat, geen zorgen. Het is niet nodig jezelf onnodig voor je kop te slaan.

Doe simpelweg je best.

Laat de angst voor afwijzing je niet in de weg zitten

Afwijzing is iets dat je ongetwijfeld gaat ervaren. Het is belangrijk dat je je daar geen zorgen over gaat maken. Het is namelijk onvermijdbaar.

Als coach heb ik de nodige ervaring en ik kan je vertellen dat ik van de hoeveelheid afwijzingen die ik de afgelopen jaren heb moeten doorstaan geheel de tel ben kwijtgeraakt.

Gingen die afwijzingen dan om wie ik was? Misschien. Dat weet je nooit.

Het belangrijkste is je te bedenken dat het aan het einde van dag allemaal waard is.

Je moet het zo zien:

In mijn ogen bestaat er geen persoonlijke afwijzing. Als je op een vrouw afstapt wijst ze de situatie af en niet jou als persoon. Ze heeft namelijk na twee, vijf, acht minuten nog te weinig informatie om jou als persoon af te wijzen.

Het is simpelweg een momentopname.

Laat het je dus niet belemmeren in jouw missie om de vrouw van je dromen te leren kennen. De sleutel in het bereiken van dit doel is zoals met zoveel dingen doorzettingsvermogen.

Tony Robbins zegt het volgende over verandering:

“Verandering vindt plaats wanneer de pijn van niets doen groter wordt dan de pijn van verandering.”

Telkens wanneer je erop uitgaat, maar geen vrouw aanspreekt, ben je een stap dichterbij het bereiken van het punt waar de pijn van het niets doen groter wordt dan de pijn van het aanspreken.

Het ultieme doel is ervoor te zorgen dat het een soort gewoonte wordt, dat het gek is als je haar niet aanspreekt.

Op die manier kun je namelijk in de kracht van je onbewuste tappen waarbij je op een gegeven moment steeds meer op de automatische piloot gaat draaien. Om die reden stap twee:

Stap #2: Maak er een gewoonte van

De eerste stap naar echte verandering in je liefdesleven is door jezelf voor de leeuwen te gooien en de tweede stap om er een gewoonte van te maken.

Hiermee bedoel ik niet dat je het elke dag moet doen, want dit kan er letterlijk voor zorgen dat je jezelf mentaal uitput omdat het namelijk beste last is op je geest.

Je gooit jezelf voor de leeuwen, uit die comfort zone. Stress en angst stijgen je naar het hoofd.

Natuurlijk wil je dit niet overdoen.

Het er een gewoonte van maken is jezelf door de tijd heen conditioneren met de vrouwen te gaan praten die je aantrekkelijk vindt. Meer niet.

Leg niet te veel druk op jezelf en kijk wat eruit komt. Zolang je het maar doet!

Natuurlijk zal je sneller de gewenste resultaten behalen naarmate je jezelf meer en meer uitdaagt en als je tijd en wilskracht het toelaat zou ik het zeker willen adviseren.

Als dat niet het geval is, bouw het langzaam op.

Zorg dat het een gewoonte wordt waarbij je onbewust het werk voor je doet. Dat het deel van jou als persoon gaat uitmaken.

Klinkt logisch? Mooi.

Je kunt het vergelijken met die jongens die opeens elke dag in de sportschool zijn. Je ziet ze twee, zes, tien weken en dan verdwijnen ze weer.

Ditzelfde geldt voor het zelfverzekerd worden met het aanspreken met vrouwen. Neem de tijd en wees consistent in plaatst van een korte tijd vol gas om vervolgens voor altijd op te geven.

Tot zover, tot later.

Boks, Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *