De Ultieme Strategie Om Meer Charisma Te Ontwikkelen

DE BESTE STRATEGIËN IN ÉÉN GIDS!

Gratis PDF-Download:
ULTIEME STRATEGIËN VOOR
MEER CHARISMA &
SOCIAAL ZELFVERTROUWEN
DOWNLOAD
Geen zorgen, je kunt je altijd weer afmelden.

Zo Ontwikkel Je Meer Charisma

Charisma is een combinatie van zelfverzekerdheid en het vermogen positieve emoties los te maken bij de mensen om je heen die ze anders niet ervaren zouden hebben en het is als je het mij vraagt dé karaktereigenschap die al het verschil kan maken!

Zonder twijfel met stip op nummer #1.

Door aan je charisma te werken zal je namelijk betere relaties met je vrienden en familie ontwikkelen, aantrekkelijker worden voor het andere geslacht, als slimmer en talentvoller gezien worden, wat weer kan bijdragen aan de mate van succes die je ervaart.

Ondanks dat de voordelen duidelijk zijn, hoor ik vaak vragen als: wat is charisma nou precies en hoe word ik charismatisch?

De mening over het ontwikkelen van charisma zijn verdeeld.

Sommige beweren; je hebt het of je hebt het niet, maar daar ben ik het niet mee eens. Charisma is in geen eigenschap die je jezelf even op een zondagmiddag aanleert, maar is zeker te ontwikkelen.

Het vergt enkel een grensverleggende aanpak.

Net als met zoveel dingen geldt ook bij het ontwikkelen van charisma: hoe harder je probeert, hoe minder het lukt! Er is een gouden balans in de verschillende aantrekkelijke karaktereigenschappen die je jezelf meester moet worden.

ontwikkel meer charisma

Wat Is Charisma? – De Mythe

De afgeglopen jaren ben ik als een soort van obessie in de theorie rondom charisma en sociale vaardigheden gedoken. Ik heb in die tijd tientallen boeken gelezen en honderden video’s bekeken, met als doel meer charisma te ontwikkelen.

Van visualisatietechnieken tot NLP, maar weinig van de methodes waren echt effectief.

Het advies rondom persoonlijke ontwikkeling is over het algemeen te theoretisch en zweverig en mist een doelgerichte benadering.

Met name het ontbreken van de essentie van charisma en non-verbale communicatie (wat goed is voor 93% van al onze communicatie) kwam er maar weinig in terug.

Die mythe rondom het ontwikkelen van meer charisma komt voort uit het ‘je hebt het of je hebt het niet idee…’ en dat charisma dus iets is waar je mee geboren zou worden. 

Het element om op een consistente manier bewuste veranderingen door te voeren wordt hierbij volledig buiten beschouwing gelaten.

Het klopt inderdaad dat hoe meer moeite je doet om charismatisch over te komen, hoe minder je als charismatisch wordt waargenomen.

Dit omdat het voort moet komen uit een authentieke staat van zijn en geen act.

Ik zal je een voorbeeld geven:

Aandachtig luisteren naar wat een ander te zeggen heeft maakt je ogenblikkelijk charismatischer, maar als je jezelf ertoe probeert te dwingen om goed te luisteren, komt dit eerder geforceerd en daarmee minder charismatisch over.

Het feit dat je bewust een goede eerste indruk probeert achter te laten maakt ons gek genoeg minder charismatisch omdat het ons zelfbewust maakt.

Het geeft simpelweg de verkeerde non-verbale signalen af.

Het zijn precies die signalen die we niet bewust kunnen controleren die zo veelzeggend zijn over onze sociale status. Aan de andere kant geeft ons het de kans om ons gedrag te evalueren en waar nodig bij te sturen.

Kortom, hoe harder je probeert, hoe minder goed het overkomt.

Als je van jezelf charismatisch bent, hoef je niet te letten op hoe positief en attent je bent, hoe sterk oogcontact je houdt of hoe diep je stem is.

Er zijn namelijk duizenden micro signalen die we simpelweg niet buwust kunnen controleren.

Wat we daarentegen willen doen is het opzoek gaan naar versterking uit de omgeving zodat we ons onbewust als het ware herprogrammeren met het idee dat we ons inderdaad vrij en ongeremd mogen gedragen.

Een inzicht dat een hele tijd duurde om bij mij in te zinken.

De voornaamste reden dat dit zo lang duurde is dat er een verschil is tussen kunnen en willen.

Waar ‘willen verbeteren’ voortkomt uit het logische zelfbewuste gedeelte van het brein, komt oprecht charisma voort uit een zoveel mogelijk onbewuste en authentieke ‘staat van zijn’.

Een klein addertje onder het gras dus.

De Sociale Flow

Ik noem charisma ook wel ‘de sociale flow’.

Flow zijn die momenten dat je letterlijk de tijd uit het oog verliest terwijl je met iemand in gesprek bent. Het zijn momenten waar je verre van zelfbewust bent en dus charman, zelfverzekerd, charismatisch overkomt.

Die momenten wanneer je je op je best voelt en op je best presteert.

Helaas zijn er maar weinig mensen die dit regelmatig meemaken omdat ze juist te vaak te bewust bezig zijn met hoe ze overkomen naar de buitenwereld.

Ikzelf heb vaak tijdens het surfen of als ik aan het werk ben voor Project Charisma.

Het is dat gevoel waarbij je je volledig betrokken bent bij wat je doet en waar de perceptie van tijd volledig verdwijnt als het ware.

Als je in sociale flow komt, zal je merken dat je jezelf niet meer veroordeelt maar alles wat je zegt voelt als de beste optie omdat je zo overtuigd bent van wat je zegt en doet, komt het over als enorm zelfverzekerd en charismatisch.

Deze onbewuste signalen zijn amper te controleren en om die reden zo enorm veelzeggend!

Natuurlijk zal een bepaalde woordkeuze of tonaliteit charismatischer zijn dan de ander, maar in essentie is je charisma meer afhankelijk van de mate van zelfkritiek en bescheidenheid die je tot je neemt.

De verklaring hiervoor ligt bij een concept uit de psychologie genaamd emotionele besmetting.

Het is vergelijkbaar met het concept spiegelen, dat ik in eerdere artikelen al eens behandeld heb.

Zo kun je aan de lichaamstaal die iemand uitstraalt zien of iemand zich wel of niet op zijn of haar gemakt voelt en door bijvoorbeeld een open houding aan te nemen je iemand kan ‘besmetten’ ook een open houding aan te nemen.

Emotionele besmetting betekent dat je emotionele staat van zijn als het ware besmettelijk is voor degene waarmee je in gesprek bent.

Je zult merken dat als je positief bent, andere mensen dit oppikken en zich zichtbaar beter voelen.

Dit is een van de effectieve manieren van vooruitstrevende sociale vaardigheden en een sleutelpunt in het ontwikkelen van meer charisma!

Details zoals oogcontact, stemtonaliteit en lichaamstaal zijn in vergelijking met de kracht van je emotionele toestand bij lange na niet zo belangrijk.

Zelfs als het focussen op de juiste signalen niet tot onzekerheid zou leidden, zou het nog steeds veel effectiever zijn om te leren hoe je die sociale flow staat van zijn te bereiken.

Dit om de simpele reden dit dé primaire bron waar echte overtuigingskracht en charisma vandaan komen!

Charismatische uitstraling man

Meer Charisma Ontwikkelen Door Je Focus Te Verleggen

Charisma is dus een staat van zijn en geen eigenschap.

De mensen die zeggen dat charisma een eigenschap is waarvan je kan zeggen, ‘je hebt het of je hebt het niet’, hebben het simpelweg bij het verkeerde eind.

Mensen kunnen inderdaad van zichzelf al charismatisch zijn maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is charismatischer worden.

Net als ik in het artikel De Sociale Wisselwerking vertelde dat onze sociale status afhangt hoe wij onszelf naar de buitenwereld presenteren en dat dit niet bewust te controleren is, is charisma een deel van die sociale status.

Charismatische mensen hebben simpelweg bepaalde gewoontes ontwikkeld die ze eerder in die sociale flow brengt.

Dit gebeurt op een onbewust niveau en is onmogelijk bewust te controleren.

Het moet zich door de tijd heen ontwikkelen.

Dit inzicht verandert de aanpak die je zou moeten volgen om meer charismatisch te worden volledig!

In plaats van je te focussen op het bewust controleren van bepaalde eigenschappen zoals je tonaliteit waarmee je spreekt of het type lichaamstaal dat je gebruikt, leer je hoe je een bepaalde sociale staat van zijn kan bereiken.

Ik weet zeker dat je deze sociale flow eerder hebt meegemaakt, al was het misschien een enkele keer.

Het is dat gevoel van zorgeloosheid en vreugde.

Het gevoel waarbij mensen beter lijken te reageren op ons en er gecharmeerd van zijn. Een gevoel van de ultiem kracht waarin we kunnen staan.

Een gevoel dat snel weer verdwijnt maar zo indrukwekkend is dat we het niet zullen vergeten.

Als we dit eenmaal ervaren hebben, is het heel normaal dat we een gevoel van frustratie ontwikkelen omdat we graag nog eens ervaren…

Charisma is niet te forceren, net als zelfvertrouwen of een gevoel voor humor.

Toch proberen we tevergeefs het gevoel terug te krijgen, zonder echt te weten hoe we kunnen genereren.

Zoals ik eerder al zei, zijn er zeker effectieve methoden om meer charisma te ontwikkelen, maar het heeft maar weinig te maken met eigenschappen als lichaamstaal of oogcontact.

Ik zal je uitleggen waarom…

Dé Weg Naar Een Charismatische Uitstraling…

We weten nu dat de sleutel van meer charisma ligt in het verleggen je focus van jezelf naar de wereld om je heen

Het is het loslaten van de controle en zelfbewustzijn.

Charismatische mensen zijn zich niet bewust bezig met hoe ze overkomen tijdens sociale interacties, maar focussen zich daarentegen op de wereld om hun heen en de mensen met wie ze omgaan.

De meeste mensen hebben de gewoonte alles wat er gebeurt in een sociale interactie terug te brengen naar zichzelf.

Een strategie die juist tegendraads werkt bij het ontwikkelen van charisma.

Door daarentegen in die sociale flow staat te komen, kun je de gedachten van de mensen met wie je communiceert op een positieve manier beïnvloeden, omdat je je op een vrij en ongeremde manier gedraagt!

In plaats van na te denken over wat het gedrag van anderen over jou zegt, bedenk je je wat het over hen zegt. Belangrijk hier in gedachten te houden is dat je anderen nooit veroordeelt maar juist nieuwsgierig bent naar hen.

Probeer altijd het beste uit andere mensen te halen.

Als je anderen wel veroordeelt, ga je gebruik maken van het veroordelende gedeelte van je brein, het rationele deel waardoor gemakkelijk onzeker en defensief kan worden.

Als je aan de andere kant alleen maar nieuwsgierig bent naar wat de acties van mensen zouden kunnen betekenen, activeer je een onbewust flow. Je zult je zelfbewustzijn afsluiten en je focus naar buiten richten.

Deze uiterlijke focus is een fundamenteel element van charisma.

Meer charisma ontwikkelen door je focus te verleggen

De Mindset Van Charismatische Mensen

Het is veel makkelijker positieve vibes te creëren in sociale situaties als je zelfverzekerd bent en weet dat je niks slechts gebeuren kan.

Om dit naar jezelf te bewijzen moet je eerst de juiste mindset ontwikkelen.

De meest effectieve strategie voor een gedegen geloofssysteem dat er niks is om voor bang te zijn is jezelf constant uit te dagen op sociaal vlak.

Zoek de sociale situaties op waar de kans groot is op negatieve consequenties als bijvoorbeeld afwijzing.

Deze strategie is enorm sterke en effectief voor het ontwikkelen van sociaal zelfvertrouwen! Naarmate je zelfvertrouwen groeit, zal je namelijk gemakkelijker in de sociale flow staat weten te komen!

“Ok Tom, duidelijk maar wat is zelfvertrouwen nou eigenlijk precies” hoor ik je denken…

Zelfvertrouwen is simpel gezegd het vertrouwen dat je hebt in je vermogen om een taak of activiteit succesvol uit te voeren…

Ik zal je een voorbeeld geven:

Stel je bent enorm goed in schaken. Je doet als van kleins af aan en je bent daarom enorm zelfverzekerd als je het speelt.

Toen je het begon te spelen had je bij elke zet die je maakte de angst dat je iets fout deed. Je was een stuk minder zelfverzekerd, logisch niet?!

Ik bedoel, een verkeerde beweging het is klaar.

Echter begon je elke keer dat je het speelde het spelletje steeds beter in de gaten te krijgen te krijgen en het vertrouwen dat je hebt in je vermogen te winnen groeide meer en meer.

Wat in eerste instantie beangstigend was, werd doodnormaal.

Sterker nog, de meeste mensen die schaken schatten hun kansen om de te winnen veel hoger in dan realistisch is.

Best gek vind je niet?

De reden hiervoor is dat ze al die tijd meer en meer bewijs hebben verzameld dat ze dit denken.

“Maar Tom, schaken is toch niet hetzelfde als sociaal zelfvertrouwen en charisma?!”

Natuurlijk begrijp ik het verschil, alleen zijn zowel sociaal zelfvertrouwen als charisma iets dat je ontwikkelt net als schaken door een soortgelijk proces.

De overeenkomst zit hem in de scala aan mogelijkheden.

Met schaken heb je een scala aan verschillende zetten die mogelijk zijn, net als dat je in sociale situaties een scala aan mogelijkheden hebt in de zin van wat je kan doen of zeggen.

Als je niet zelfverzekerd bent in wat je doet, lijken veel van die mogelijkheden risicovol.

Het hardop zeggen van een grap die spontaan in je opkomt kan je ineens voor schut zetten, net als iemand op date vragen voor een vernederende afwijzing kan zorgen.

Als je zelfverzekerd bent in sociale situaties, lijken de sociale risico’s verwaarloosbaar.

Je hebt soortgelijke situaties al eerder onder ogen gezien (zelfvertrouwen uit ervaring) en weet dat deze geen risico’s vormen voor je sociale status.

Kortom, om charismatisch te worden, moet je leren op jezelf te vertrouwen in sociale situaties.

Want als je je zorgen maakt over de negatieve gevolgen van je acties, zal het vrijwel onmogelijk zijn om vrije en ongeremde sociale flow terecht te komen!

Hoe je dat doet? Met mijn 4 beste tips voor meer sociaal zelfvertrouwen!

Tot slot hoop dat je met dit artikel duidelijk heb kunnen maken dat de weg naar meer charisma het snelste te bereiken is door minder te denken en daarmee in die sociale flow terecht te komen.

Die sociale flow is waar de magie gebeurt.

Als in die vrije en ongeremde staat van zijn terecht weet te komen, zal je snel genoeg merken dat de mensen om je heen je anders gaan waarnemen en je sociale status door het dak schiet.

Samengevat, leer comfortabel met jezelf te zijn en de rest volgt!

Boks, Tom

De Sociaal Meesterschap Videotraining: 

[Gratis 3-Delige Videotranig]
Meld je aan en ontvang de exclusieve 3-delige Sociaal Meesterschap vidoetraining gratis in je mail!
Ik ben erbij!
Ik weet zeker dat je dit gaat waarderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *