8 Redenen Waarom Het Hebben Van Dromen Zo Belangrijk Is

“Volg je dromen, volg je passie, doe wat je leuk vindt … ”

Hoe vaak hoor je dit de life- en gelukscoaches van deze wereld wel niet zeggen?

Maar hoe praktisch is dit eigenlijk?

Ik las laatst een mega interessant boek van Cal Newport genaamd ‘So Good They Can’t Ignore You’.

Dit was zijn advies:

Kies iets waar je goed in bent en wat tegelijkertijd een probleem oplost en dus toegevoegde waarde is voor anderen.

Als je ergens goed in wordt, ga je het vanzelf leuk vinden vertelde hij erbij.

Interessant niet?

De reden dat dit zo’n waardevol advies is, is dat er vandaag de dag dagelijks tal van nieuwe passie gedreven ondernemers als paddestoelen uit de grond springen …

Lifestyle coaches, business coaches, food & travel bloggers, etc. Allemaal leuk en aardig, maar lossen ze daadwerkelijk een probleem op?

Dit is precies de reden waarom veel van dit soort “wantrepreneurs” na niet al te lang hun functie beschrijving op LinkedIn weer moeten aanpassen …

Het goede nieuws?

Het hebben van mooie dromen en ambitieuze doelen is enorm belangrijk om gemotiveerd te blijven.

Het is SUPER belangrijk je dromen achterna te gaan, wat het ook is, echter moet je het bekijken vanuit het perspectief wat jij kan betekenen voor een ander en niet andersom.

Zodra ik dit in de gaten kreeg ging het keihard met het bereiken van mijn ideale situatie, namelijk een leven volgens mijn eigen regels!

De mooiste quote die dit samenvat is er één van Alan Watts en luidt als volgt:

“If you say that getting the money is the most important thing, you’ll spend your life completely wasting your time. You’ll be doing things you don’t like doing in order to go on living, that is to go on doing things you don’t like doing, which is stupid.”

Alan Watts

Het achterna gaan van dromen…

Als je zelf al een tijdje niet hebt durven dromen, is dit een perfect moment je af te vragen wat je er al die tijd van heeft weerhouden.

Holocaust overlever en schrijver van het boek Man search for meaning, Victor Frankl, zei er het volgende over:

“Everyone has his own specific vocation or mission in life… Therein he cannot be re­placed, nor can his life be repeated. Thus, everyone’s task is as unique as is his specific opportunity to implement it.

Dromen zijn er tenslotte alleen maar om nageleefd te worden, mee eens?

#1: Maakt het leven waardevol

Iedereen krijgt zo nu en dan te maken met tegenslagen. Het hebben van dromen kan je door moeilijke tijden heen slepen, ze geven je een reden om door te gaan waar je anders gestopt was.

#2: Geeft je de mogelijkheid lef te tonen

De uitspraak “Beyond your comfort zone, is where the magic happens” heb je vast eerder gehoord. Door het volgen van je dromen, kun je niets anders dan buiten die comfort zone stappen. Het is een mogelijkheid te laten zien dat je lef hebt en niet settelt voor een gemiddeld leven.

#3: Werkt motiverend

Er werkt naar mijn idee niks beter voor langdurige motivatie dan het hebben van grote dromen. Het geeft je energie en een reden om ’s ochtends je bed uit te springen.

#4: Ontmoet je andere droomzoekers

Het leven is naar mijn idee een reflectie van jezelf. Als je positief en aardig bent, trek je positief en aardige mensen aan. Als negatief en onaardig bent, trek je negatief en onaardige mensen aan. Wanneer je gepassioneerd in het leven staat en je dromen naleeft is de kans groot dat je mensen met dezelfde waarden en interesses aantrekt. En omgekeerd, hoe meer jij je omringt met succesvolle mensen, hoe meer succes jij zal zien.

#5: Voorkomt dat je in een baan terecht komt waar je geen connectie mee hebt

Waarom zou je werken in een baan waar je totaal geen connectie mee hebt? Werk waarbij de tijd voorbijkruipt en waar je niet kan wachten tot het weer vrijdag is?  Het naleven van je dromen voorkomt dat je in een baan terecht komt waar je geen connectie mee hebt. In tegendeel, je zal iedere dag met je passie bezig zijn, twee keer zo nietwaar?

“Don’t listen to anyone who tells you that you can’t do this or that. That’s nonsense. Make up your mind, you’ll never use crutches or a stick, then have a go at everything. Go to school, join in all the games you can. Go anywhere you want to. But never, never let them persuade you that things are too difficult or impossible.”

– Douglas Bader

#6: Maakt je een inspiratie voor anderen

Als je besluit je dromen achterna te gaan, zal dit in veel gevallen een inspiratie zijn voor anderen. Het zijn bijvoorbeeld de mensen die met behulp van een social media platform een bedrijfje opzette en nu de wereld rondreizen die tegenwoordig als rolmodellen fungeren. Niet dat zij altijd gelijk hebben, maar er zitten er zeker wat tussen die de leiding nemen en andere inspireren de ideale situatie voor zichzelf te creëren.

#7: Zorgt ervoor dat je ambitieus blijft denken

De keuzes die we maken zijn gebaseerd op de mogelijkheden die we op dat moment hebben. Of nog beter, de mogelijkheden die we denken te hebben want in theorie is alles mogelijk. Het probleem is dat veel van jullie te beperkt denken in wat mogelijk is. Voorbeeld, Alexander wil dolgraag professioneel muzikant worden, maar werd afgewezen voor het conservatorium. Nou kan hij zijn keuzes hierdoor laten beperken of  besluiten via YouTube en Soundcloud zijn talent naar buiten te brengen. Moraal; mindset is enorm belangrijk en durven dromen geeft je die mindset.

#8: Je leeft maar één keer

Last but not least, het leven is kort. Onze dagen zijn beperkt, dus waarom zouden we ze niet besteden aan iets waar wijzelf ook achter staan?! Wees rebels en ga die dromen achterna!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *