Een Goede Eerste Indruk: Zo Projecteer Je Hoge Sociale Status

Bekijk de cursus…

Heb je al wel eens goed nagedacht over hoe je klinkt als je jezelf voor het eerst aan iemand voorstelt?

Zo niet, dan doe je jezelf tekort.

Het goede nieuws is dat je met een paar kleine en subtiele veranderingen zul je in staat zijn zelf een voorsprong te geven als je nieuwe mensen leert kennen. 

In deze video geef ik je een intonatie strategie die je tijdens de eerste indruk, kan toepassen tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek zodat mensen alles wat je daarna doet door een roze bril gaan zien.

Ik noem dit ook wel het ‘sociale status filter’, waarbij je bij een goede eerste indruk als hogere sociale waarde wordt gezien en andersom bij een slechte eerste indruk als lage sociale waarde. 

Op het moment dat je jezelf voorstelt ga je waarschijnlijk omhoog me je intonatie. Dit is natuurlijk omdat doen omdat je vriendelijk wil overkomen.

De strategie waar ik het over heb begint met een hogere, vragende intonatie en eindigt met een wat meer autoritaire, opdrachtgevende intonatie. 

Deze manier is dynamisch, aantrekkelijk om naar te luisteren en het geeft een hoge mate van zelfvertrouwen en sociale waarde aan.

Dus je begint met jezelf voor te stellen; Hi, ik ben Tom. 

We weten inmiddels dat een vragende intonatie totaal niet krachtig genoeg is en de verkeerde signalen afgeeft. 

Een opdrachtgevende intonatie in een situatie als deze is ook niet aantrekkelijk. 

De intonatie die ik je hier als voorbeeld geeft heeft beide en is daarmee aantrekkelijk en duidt er tegelijker tijd op dat je jezelf respecteert. 

Intonatie communiceert indirect door hoe wij over onszelf denken en daarmee hoe andere mensen ons zullen behandelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *