Over mij

Hi, ik ben Tom en welkom bij Project Charisma.

Een website enkel en alleen gericht op het ontwikkelen van charisma en ‘vooruitstrevende sociale vaardigheden’ met als doel die beste versie van jezelf te worden in de momenten die het meest belangrijk zijn.

Dat betekend alles van specifieke tips rondom lichaamstaal, oogcontact, stemgebruik & intonatie en presentatie skills tot de juiste mindsets waarmee je een eerste indruk maakt waarbij mensen alleen maar kunnen denken; “wow, dat is iemand waarmee ik in contact moet blijven!”

Van globale theorieën die toepasbaar zijn in elke sociale interactie, tot specifieke tips om een bepaald beeld van jezelf te scheppen in bepaalde interacties, situaties en omgevingen.

De voordelen die charismatische mensen ervaren:

 • Werken vaak effectiever;
 • Weten meer en/of beter te verkopen;
 • Navigeren zichzelf beter binnen organisaties;
 • Weten vaker betekenisvolle relaties te creëren;
 • Krijg sneller een promotie;
 • Weten hoe ze de gewenste partner aan moeten trekken (romantische & intieme relaties);
 • En hebben het zelfvertrouwen waarmee ze elke sociale situatie kunnen domineren.

Kortom, een enorm belangrijk onderwerp waar een enorm gebrek aan informatie over bestaat.

Als kinderen wordt ons al vrij snel begrijpen lezen, grammatica, spelling en andere taalvaardigheden geleerd maar dat is maar 7% van de communicatie.

De andere 93% wordt geheel buiten beschouwing gelaten.

Iemand met charisma is als een soort van magneet alle aandacht naar zich toetrekt op een feestje of ander evenement is altijd degene die het meeste voor elkaar kan krijgen.

Dat is de kracht van charisma.

De algemene en maatschappelijke visie op dit onderwerp is: charisma is aangeboren en als je het niet hebt blijf je je hele leven verlegen, introvert en onzeker.

Samen met jou ga ik door de meest belangrijke bronnen spitten voor het bouwen van zelfvertrouwen en het worden van een aantrekkelijk persoon.

Je zal de onderwerpen die ik in deze video behandel in moeten gaan met een open mindset want voor velen is zelfvertrouwen en charisma iets dat je niet kan leren.

“Je hebt het of je hebt het niet”…

Dit is ver van de waarheid; je hebt het, of je hebt het niet is een mythe!

Wat je op deze blog kunt leren

Charisma is dus niet alleen een kwestie van vaardigheden en begaafdheden.

Er zijn wel degelijk vaardigheden die je kunt leren, net als al het andere wat je kan leren, zijn er een tal van zaken die je kan implementeren om je charisma en daarmee je aantrekkelijkheid en gunfactor een boost te geven.

Je leert op dit kanaal van globale theorieën die toepasbaar zijn in elke sociale interactie, tot specifieke tips om een bepaald beeld van je zelf te scheppen in bepaalde interacties, situaties en omgevingen.

Op deze blog en mijn YouTube kanaal ga ik het hebben over:

 • Ik ga je laten zien hoe je jezelf het beste kan positioneren als een leider en autoriteit.
 • Ik ga het hebben over hoe je collega’s en klanten kan overtuigen en beïnvloeden in je professionele omgeving, zonder echt een sterke positie tegenover hen te hoeven hebben.
 • Ik ga leren hoe je het beste kan communiceren om aantrekkelijk te worden voor het andere geslacht.
 • Ik ga het hebben over emotionele intelligentie, lichaamstaal en empathie en hoe je het kunt gebruiken dat mensen zich enorm op hun gemak bij je voelen.
 • Hoe je de indruk die je afgeeft kan controleren. Niet dat je erbij hoort maar dat je écht opvalt op een positieve manier;
 • Ik ga het hebben over hoe je zo zelfverzekerd wordt dat je in elke sociale situatie waarin je terecht komt mensen je zullen bewonderen in hoe je overkomt.
 • Ik ga je leren hoe je omgaat met sociale druk, niet alleen hoe je het verlicht of verzacht, maar hoe je sociale druk kan gebruiken om je sociale waarde een boost te geven.
 • Ik ga het hebben over de 3 soorten stemtypes en wanneer welke te gebruiken om het maximale uit je communicatie te halen.
 • Ik ga het hebben over actief luisteren, de goede en verkeerde manier waarmee je dit kan doen.
 • En al met al het belangrijkste, namelijk hoe je comfortabel met jezelf en de beste versie van jezelf wordt.

Ik doe dit omdat ik je wil laten zien dat je absoluut kan leren hoe je je charisma en zelfvertrouwen een boost kan geven door bepaalde acties te ondernemen en omdat ik geloof dat relaties, de omgang met mensen het belangrijkste aspect is in iedereen zijn leven.

Thanks guys, ik hoop dat je hier net zoveel aan gaat hebben als dat het mij gebracht heeft en dat je beslist deel te nemen aan deze community!