Zo Word Je Weer Trots Op Jezelf!

Zo’n simpel maar tegelijk krachtig punt.

Wanneer was het de laatste keer dat je het gevoel had echt iets goeds gedaan te hebben. Dat je jezelf met een trots en tevreden gevoel een spreekwoordelijk klopje op je schouder gaf?

Ik heb het vermoeden dat het enige tijd geleden is en dat is jammer!

Eigenlijk zou je iedere minuut van de dag trots op jezelf moeten zijn. Ik bedoel, er is altijd wel iets te vinden waar je trots op mag zijn.

Trots op jezelf zijn is een enorm belangrijke stap naar het uitstralen van meer zelfvertrouwen.

Het klinkt vrij onschuldig maar in werkelijkheid is kan dit een enorm effect hebben op het creëren van meer vertrouwen in jezelf!

Bekijk de cursus…

De Impact Van Een Negatieve Houding

De manier hoe wij over onszelf denken, heeft enorme invloed op de hoeveelheid zelfvertrouwen die we uitstralen.

Niks nieuws als je eerdere artikelen van mij over het onderwerp zelfvertrouwen gelezen hebt.

Wat denk je dat er gebeurt als we constant tegen onszelf zeggen; “ach, wat ik bereikt heb in het leven, dat is het niet waard te benoemen” of onze successen altijd aan andere mensen toewijzen? Wat denk je dat er dan gebeurt?

Dit is inderdaad een retorische vraag…

Als we dit doen, verzwakken we ons zelfbeeld en ontdoe we onszelf van positieve energie, wat ten koste gaat van ons zelfvertrouwen!

Dit is oprecht gevaarlijk en kan zelfs lijden tot een minderwaardigheidsgevoel tegenover de buitenwereld.

Mensen met weinig zelfvertrouwen doen precies dat. Ze schrijven hun succes toe aan omstandigheden of andere mensen, maar niet hun zelf.

Gedachtegangen als “andere mensen zijn verantwoordelijk voor mijn succes” of “alleen had ik het nooit gered”.

Niet ok, ik weet het!

Wat ook vaak gebeurt is dat deze mensen hun succes en prestaties te niet doen in de vorm van “ach, dat stelde toch niets voor of dat zou ieder ander ook gekund hebben”.

Zie je wat voor een catastrofale gevolgen een instelling als deze potentieel kan hebben?

Mooi.

Het wordt dus nu hoogste tijd deze limiterende denkbeelden te elimineren en jezelf duidelijk te maken dat je genoeg gedaan hebt om publiekelijk trots op te zijn!

Neem Verantwoordelijkheid Voor Je Succes

Als je tot de groep mensen hoort die hun succes liever aan andere mensen toeschrijft, dan is vandaag een perfect moment daar mee op te houden!

Jouw succes heb je alleen te danken aan jezelf en niemand anders.

Word je bewust van de successen die je bereikt hebt en wees er trots op!

En als je nu zegt: ja maar…

Wat voor een excuus ook, ik wil het niet horen.

Natuurlijk zijn er bij elk noemenswaardig succes andere mensen betrokken. Natuurlijk had je met bepaalde dingen een voorsprong of net wat meer geluk dan andere mensen.

Maar wie had er uiteindelijk de mentaliteit om vol te houden? Wie heeft er uiteindelijk dat succes gewoon eerlijk verdiend door er hard voor te werken?

Jij natuurlijk en niemand anders!

Net als toen je je rijbewijs haalde. Je bent daar toen bij geholpen door je rijinstructeur.

Hij of zij heeft tijdens de lessen de juiste instructies gegeven over hoe je schakelt en welke spiegels je moet gebruiken als je afslaat, maar jij bent uiteindelijk zelf degene geweest die dat rijexamen gehaald hebt!

Je hebt het zelf gedaan!

Of je nu slaagt of zakt, jij bent 100% verantwoordelijk voor de uitkomst van het examen en zo geldt dat voor de meeste zaken in het leven.

De Mindset Die Je Ervan Weerhoudt Trots Op Jezelf Te Zijn

Helaas lopen veel mensen met de instelling rond, dat het altijd andere mensen zijn die alles goed doen, zonder eens echt na te gaan wat er wel niet in hun zelf schuilt.

We zeggen niet voor niets; omdat er meer in je schuilt!

Dat deze instelling extreem schadelijk is voor ons zelfvertrouwen, hoef ik waarschijnlijk niet verder uit te leggen.

In mijn gratis ebook leer je strategieën waarmee je andere mensen het idee kan geven dat je enorm zelfverzekerd bent, op het moment dat je je diep vanbinnen nóg niet echt zo voelt.

Dit door onder andere een ‘Waarom Ik Geweldig Ben Lijstje” te maken.

Het probleem dat er de mentaliteit die ik hierboven beschreef nog bij komt is, dat het ook de mening van andere beïnvloedt.

Andere mensen die mensen hun successen en potentie wel inzien, worden zo’n geval vaak ook in een ander perspectief gezet wordt.

Dan zeggen ze iets als “ach, dat stelt niets voor of dat had iedereen toch kunnen doen”.

Als dit soort denkwijze je bekend voorkomen, dan vergelijk je jouw prestaties en succes met die van andere en wat zij bereikt hebben en dat is een grote fout.

De enige persoon waar jij je mee zou moeten vergelijken, is de persoon die je gisteren was.

Ik heb altijd al moeite gehad met leren. Niet zozeer dingen begrijpen maar meer in de zin van toetsen maken. Het ging me altijd wat moeilijker af dan bij de meeste.

Het moment dat ik mijn propedeuse haalde was dan ook een super prestatie. MIJN PRESTATIE!

Ik was niet de eerste van de klas en had waarschijnlijk niet met het hoogste gemiddelde maar het was mijn eerlijk verdiende succes.

Het maakt niet uit hoe hoog andere de lat leggen, zolang het voor jou maar goed voelt en daar mag je best trots op zijn!

The only person you should be comparing yourself to is the person you were yesterday.

Wees Trots Op Jezelf

Begin er vandaag mee bewuster te worden over je talenten en in het verleden behaalde successen.

Klein en groot.

Wordt je ervan bewust dat je jouw successen aan niemand anders te danken hebt dan jezelf.

Houd ermee op jezelf en daarmee je behaalde resultaten naar beneden te praten. Wanneer je iets uitdagends voor elkaar gekregen hebt, wees er dan ook trots op!

Het maakt niet uit of anderen het ook gedaan konden hebben. Wat een ander doet is niet jouw zaak. Jij hebt het gedaan en dat is het enige wat telt.

Wees trots op alle dingen, zowel klein als groot, die je voor elkaar gekregen hebt.

Wees trots op de grappige, interessante of ietwat chantante eigenschappen van jezelf.

Precies die eigenschappen die je jou jou maken.

Wees trots dat je dit soort artikelen leest en actie onderneemt. Je behoort tot een van de weinige onder ons die oprecht actie onderneemt en actief aan zichzelf werkt!

Er zijn een ontelbare hoeveelheid dingen waar je trots kan zijn. Het enige wat je moet doen is jezelf ervan bewust worden dat ze er zijn.

Simpelweg je focus verleggen is al genoeg!

Weg van “ach, dat stelt niets voor en dat had iedereen toch kunnen doen”. In plaats daarvan wil je naar “Yes, dat heb ik even geflikt en ben er f*cking trots op!”

Precies daarin ligt het simpele geheim naar meer zelfvertrouwen, voldoening en geluk in het leven!

Want wanneer je begint jezelf van deze simpele dingen en kleine successen bewust wordt, zal je langzaam ook de grotere successen aan jezelf toewijzen.

Begin vandaag.

Boks, Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *